Mijn Visie en Werkwijze

De weg is niet altijd recht...

Iedere ouder maakt zich wel eens zorgen. Hoe dan ook maakt je kind dingen en fasen mee die je hem misschien liever zou besparen. Dit kunnen grote gebeurtenissen zijn als een pestsituatie, een overlijden of een scheiding maar ook van, in onze ogen kleinere dingen of gewoon alleen van het groter worden of van lastige vakken of lessen op school, kan een kind behoorlijk in de war of onzeker raken. Hoe dan ook; je kind 'zit niet lekker in zijn vel'. Soms heb je wel een idee waar de onrust of de verandering in gedrag vandaan kan zijn komen, soms ook helemaal niet. Je kunt uitingen zien als slechter (in)slapen, boos en geprikkeld zijn, je ziet verdriet of juist clownesk gedrag. Ook kan het zijn dat de school een gedragsverandering aangeeft. Kortom, allerlei signalen waar je iets mee wilt maar je weet niet altijd hoe...

Dan is even vertragen soms zo fijn...

Ik neem heel graag de tijd om met jullie mee te kijken. Om echt te luisteren naar je kind en ruimte te geven aan wat er al dan niet speelt. We doen dit in een relaxte en speelse sfeer. Dat kan zijn het werken met prentenboeken, met spelletjes; bijvoorbeeld gericht op emoties en het (h)erkennen daarvan, we gaan lekker bewegen en/ of tekenen. Ook als het gaat om ondersteuning bij schoolwerk, zal ik altijd op een coachende manier werken; dat wil zeggen dat ik het proces en de specifieke situatie van uw kind voorop zet. Dit zorgt ervoor dat uw kind zelf eigenaar is waardoor de verandering/verbetering die optreedt, het beste beklijft. In de tussentijd gebruik ik mijn professionele achtergrond als kindercoach en mijn ervaring in het basisonderwijs om uw kind zijn eigen talenten, mogelijkheden en daarmee weer rust en zelfvertrouwen te laten vinden. Dit alles zonder oordeel en met brede kennis en ervaring. De oplossing is vaak al in het kind aanwezig is; er moet alleen ruimte zijn om die óf in beeld te krijgen óf om het proces wat nodig is op gang te laten komen. Jouw kind kan zo gaan zien wat hij kan en weet en het belangrijkst; wie hij is!

De focus verschuift van 'probleem' naar zelfkennis...

De boom in mijn logo heeft een fris bladerdak aan eigenschappen, een stevige stam die staat voor zelfvertrouwen en goed geaarde wortels als basis voor een gezonde ontwikkeling. We weten allemaal dat er zaken kunnen spelen die dat onderuit halen; soms voor heel even en soms hardnekkig lang. Ik help uw kind heel graag op zoek te gaan naar de beste grond om in te kunnen groeien zodat jullie met elkaar weer verder kunnen!